Отново проблем с майкатаЗдравейте,
Искам да споделя една “интересна” история и който има свястно мнение по въпроса да го сподели. С приятелят ми сме на по 23 години и сме заедно от три години. Скоро може би ще решим да се оженим. Проблемът естествено какъв да е, ако не майка му. Тя е разведена с двама сина, които всячески се мъчи да контролира. Единият е по-проклет и гледа да не й позволява това, но моят човек е мекушав и понякога се оставя, просто не иска скандали. Всъщност това, което ме тревожи е, че тя постоянно им иска пари, все се оплаква, че няма, все заем имала, все за наем иска, а веднъж като влязох в тях, видях маркова козметика и скъпи дрехи, за които тя сама се хвали колко пари е дала…
Работи и взима заплата колкото и двамата ми родители взети заедно, живее сама и се шири в двустаен апартамент, за който после казва, че няма пари за наем и така нататък.

Моят приятел има един чифт дънки и две блузи и ако случайно има малко повече пари, тя го надушва и веднага започва да се жалва колко е зле и той й дава. Ами да си прави сметката, бе да му се не види, тя не е на 15 а на 45! Синовете й ли трябва да я издържат?! Най-лошото беше, когато той живееше в нас около половин година и майка ми ни плащаше сметките(тя също живее сама) и ми готвеше и ни купуваше храна, и никога не е казала да дадем пари, аз бях студентка тогава и тя знаеше че нямаме пари, в същото време майка му го накара да й даде 250 лв за квартирата й, и той и даде! Е да, майка ми не ходи с маркови дрехи, а от магазин за втора употреба, и няма маркова козметика и аз му казах това, защото много му се ядосах, но. . . . . тя му е майка.

Сега “избягахме” в чужбина, но пак сме зле, и тя продължава да му иска пари, той и казва, че няма, а тя веднага се нацупва и казва ооо, така ли, разбирам. Аз не съм скъперничка, но ми е жал за приятеля ми и знам, че и малко да има ще и даде всичките и няма да си купи нищо, а и аз изобщо не му искам. Не искам нови дрехи, скъпи гримове, дори когато имаме пари, правя го само когато имам нужда. Добре, ами ако реши да се задоми и да има деца, онази ще му взема половината пари и той няма да мисли даже дали ще има за детето му и така нататък. Говорила съм с него и ясно съм му казвала, че не мисля, че е правилно това, но ми се иска тук да помоля за съвет или някаква хитрост, с която да го накарам да се защити срещу тази жена и да спре да си дава и гащите от гърба си за нея. Забравих да напиша, че той трябваше да й даде 250 ей така за помощ, а тя след седмица му даде 20 лв. и каза да й ги върне веднага щом има. Мерси, че ме уважихте да прочетете изповедта ми и ще се радвам да ми дадете съвети, защото наистина не знам как да постъпя.